Anime-Mania - Anime Fan Forum
За One Piece Popup-window
Anime-Mania - Anime Fan Forum
За One Piece Popup-window
Anime-Mania - Anime Fan Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
ИндексPortalТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

 

 За One Piece

Go down 
АвторСъобщение
 iPl[a]yX
Главен Администратор
Главен Администратор
 iPl[a]yX


Male Рожден ден : 19.09.1996
Години : 27
От От : Света на Сънищата... ^^
Брой мнения : 563
Дата на регистрация : 28.08.2009
Герой : L Lawliet
Точки : 659371655

РПГ Информация
Живот:
За One Piece Left_bar_bleue1000/1000За One Piece Empty_bar_bleue  (1000/1000)
Енергия:
За One Piece Left_bar_bleue500/500За One Piece Empty_bar_bleue  (500/500)

За One Piece Empty
ПисанеЗаглавие: За One Piece   За One Piece Icon_minitimeСъб Апр 10, 2010 6:30 pm

One Piece (на японски: ワンピース, на английски: One Piece) е манга, написана и нарисувана от Ейчиро Ода, която има своя аниме адаптация. Тя се фокусира върху дивите приключения на екипажа от пиратите "Сламените шапки", който е сформиран от Монки Ди Лъфи на английски: Monkey D. Luffy), техният капитан. Най-голямата амбиция на Лъфи е да вземе най-голямото съкровище на света "One Piece" и да стане Крал на Пиратите.

Развитие и Популяризация:

Мангата по One Piece, започва да се издава за първи път с брой 34 на Weekly Shonen Jump от 4 август 1997 година. Докато първият епизод на аниме адаптацията продуцирана от Toei Animation, излиза чак на 20 октомври 1999 година.

Ейчиро Ода, първоначално планирал One Piece да продължи пет години и да завърши с предварително замислен край. Постепенно се увлякъл в историята и решава да не я приключва толкова рано. Въпреки това, авторът заявява, че краят ще е същият какъв е планирал от началото и, че е мотивиран да стигне до него, независимо колко години му отнеме това.

One Piece е третата най-продава манга в историята на Weekly Shonen Jump (след Kochikame и Dragon Ball) а също така и най-продаваната манга в момента в Япония. Мангата става много популярна и увеличава многократно продажбите на Weekly Shonen Jump в последните 11 години. Том 25-ти на мангата държи рекордът за най-много продадени копия в Япония. Той е продаден в 2 630 000 копия (на първо печатане). Със своите 140 милиона продадени копия One Piece е на трето място по продажби в историята на Weekly Shōnen Jump.

Манга:

В момента има издадени 50-51 тома със 580 глави. Мангата започва да се издава на 4 август 1997 г.

Превода на VIZ:

One Piece мангата, е написана и нарисувана от Ейчиро Ода, и първоначално се публикува от Shueisha на японски език, за продан в Япония. На запад английският превод се прави от VIZ Media, които разпространяват мангата в цяла Северна Америка и Австралия, в английският вариант на Weekly Shonen Jump - Shonen Jump. Първата цветна книжка по поредицата, Color Walk 1 също е публикувана на английски език, докато втората и третата книга, все още не са пуснати в Северна Америка.

Аниме:

Невероятният успех на One Piece, със публикуването му в Weekly Shonen Jump, съвсем скоро ще се види като нищожен, защото милиони зрители ще започнат на гледат телевизионната адаптация (аниме) на мангата. Телевизионните серии дебютират през 1999 година, но анимираната версия на One Piece всъщност започва една година по рано със OVA-та по мангата. Анимето е преведено на английски и броени седмици след пускането си в продажба в САЩ става много популярно. Цензурирано, за първи път дебютира в 4Kids TV, но след миграцията му в Toonami блокът на Картуун Нетуърк, цензурата е махната.

Епизоди:

Към 14 март 2008 година, One Piece има 363 телевизионни епизода. Епизодите от 207 насам започват да се излъчват както и във стандартен формат (640x480), така и във Високорезолютивен формат (1240x720).

Епизодите на One Piece излизат на седмица по-веднъж, което прави четири епизода на месец, или в някой случай няколко двойни епизода последвани от кратка почивка.

В краят на 2006-та година, Toei Animation, продуцират пет кратки епизода, преразкаващи историите на всеки от екипажа на Сламените Шапки, използвайки сцени от старите епизоди, те се преплитат в епизодите точно преди екипажа да нападни "Tower of Justice". И отбелязват едно ново начало на серии-те.
Филми:

След дета на сериите, Toei Animation също така продуцира девет One Piece филма, които биват излъчени по един всяка пролет от 2000 година насам. Стандартът за аниме филмите е те да биват правени по мангата, но тези са напълно откъснати от нея и нямат нищо общо със историята в анимето, те имат собствен сюжет отличаващ се с много добра история. В допълнение три от филмите имаха специален "бонус" съдържащ сцени от всекидневието на екипажа например как танцуват, играят футбул, баскетбол, волейбол и други. Филмите, са излъчени по следният ред:

1. One Piece: The Movie (на японски: Wanpīsu)
2. Clockwork Island Adventure (на японски: Nejimaki-shima no bōken)
* Бонус Jango's Dance Carnival (на японски: Jango no dansu kānibaru)
3. Chopper's Kingdom on the Island of Strange Animals (на японски: Chinjū-tō no Choppā-ōkoku)
* Бонус Dream Soccer King! (на японски: Yume no sakkā-ō!)
4. Dead End Adventure (на японски: Deddo endo no bōken)
5. Curse of the Sacred Sword (на японски: Norowareta seiken)
* Бонус Take Aim! The Pirate Baseball King (на японски: Mezase! Kaizoku yakyū-ō)
6. Baron Omatsuri and the Secret Island (на японски: Omatsuri danshaku to himitsu no shima)
7. The Giant Mechanical Soldier of Karakuri Castle (на японски: Karakuri-jō no meka kyohei)
8. Episode of Alabasta: The Desert Princess and the Pirates (на японски: )
9. Episode of Chopper: Bloom in the Winter, Miracle Sakura (на японски: Episōdo obu Choppā + (Purasu) Fuyu ni Saku, Kiseki no Sakura)

Бонус епизоди:

На всяка година или две бива излъчен едно-часов епизод, вместо нормален такъв. Ето излъчените до момента:

1. 'Adventure in the Ocean's Navel (Излъчен след епизод 53)
2. Open Upon the Great Sea! A Father's Huge, HUGE Dream! (Излъчен след епизод 149)
3. Protect it! The Last Great Performance (Излъчен след епизод 174)
4. The Detective Memoirs of Chief Straw Hat Luffy (Излъчен след епизод 253)
5. The Criminal is Boss Luffy? Chase the Vanished Great Sakura Tree (Считан за Бонус епизод #5, въпреки че е епизод 303 с малко допълнителни песни)

Въпреки, че са считани за нормални епизоди, те са по-скоро Бонус такива:

1. Boss Luffy Returns! A Dream or Reality Lottery Trouble (Въпреки че продължава историята на Бонус епизод #4 не е считан за Бонус епизод #5, но вместо това е епизод 291 по официалното броене.)
2. The Great Race at the Rice Cake Firewood Castle! Red Nose's Conspiracy (Въпреки че продължава историята на Бонус епизод #4 не е считан за Бонус епизод #5, но вместо това е епизод 292 по официалното броене.)
3. Chopperman Departs! Protect the TV Station by the Shore

А някой епизоди в краят имат част от така нареченият "Театър на Плетената Шапка"

1. Chopper Man - Излъчен в епизод 279
2. Report Time - Излъчен в епизод 280
3. Obahan Time - Излъчен в епизод 281
4. No Code-of-Honor Time - Излъчен в епизод 282
5. Monster Time - Излъчен в епизод 283


Чуждо езикови адаптации:

Популярността на One Piece води до адаптиране на сериите, както и мангата на много чуждестранни езици, сред тях са : Корейски, Китайски, Английски, Немски, Испански, Каталонски, Италиански, Баски, Норвежки, Датски, Норвежки, Шведски, Виетнамски, Индонезийски, Португалски и Финландски език.

ИСТОРИЧЕСКИ ЛИЧНОСТИ - ИСТИНКИ ПИРАТИ:

В One Piece,създателят Ода се е позовавал на много истински пирати ,както и други личности от Златния век на Пиратите. В това число влизат: Bartholomew Roberts ( Batholomew Kuma), Edward Teach (Marshall D. Teach, Thatch и Edward Newgate), Samuel Bellamy (Bellamy the Hyena), Francois l'Ollonais (Roronoa Zoro), Henry Morgan (Captain Morgan), Bartolomeo Português (Portgas D. Ace), Samuel Burgess (Jesus Burgess), John Auger (Van Auger), Jean Lafitte (Lafitte), Francis Drake a.k.a "Драконът" (Monkey D. Dragon), Woodes Rogers (Gol D. Roger и пиратът жена Awilda (Alvida). Също така, Calico Jack има две подобия: в Румба пиратите - капитан "Calico" Yorki и в неговия известен флаг,където двата пресечени меча и черепа се смятат за близки до флага на Червенокосия-Shanks. Въпреки че тези прилики са на лице само за Zoro, Morgan, Alvida, Bellamy, Whitebeard, Thatch и Teach, създателя е потвърдил,че имат нещо общо с историческите личности.

Още една прилика с реалните пирати са Shichibukai. Те се основават на превилигированите хора от стара Европа.Превилигированите са одобрени пирати, смятани за герой в своята страна и за тирани от други.Тяхната основна цел е била да опустошават мощната тогава, Испания.

КУЛТУРНИ ПРИЛИКИ:

Няколко градове в историята са обосновани на истински градове и държави.Цялата арка в Alabasta е изпълнена с елементи от древен Египет и Арабия,като архитектурата и облеклата.Water7 наподобява Венеция,а Logue Town прилича на Флоренция.The Florian Triangle е всъщност Бермудския Триъгълник,където кораби са изчезвали безследно.Като цяло Thriller Bark арката, включва много елементи на фантастичните ужаси ,като Невидимия Човек (Абсалом) , Вампири (Хилдон) , Призраци (Перона) , Луди учени ( Др. Хогбак) ,зомбита, живи скелети ( Брук) и демони (Геко Мория) .

Племето Шандия има прилика с американските индианци.Битката между племето и хората от Skypia е много близка до тази,когато европейците започнали да вземат земите на индианците ,което довело до кървава война.Градът Шандора е почти еднакъв с така наречените "Златни Градове",за които много европейци вярвали,че се намират в Америка.Гигантите от Елбаф имат прилика с Викингите.Ейчиро Ода е фен на норвежката митология от малък ,също така той е разпространил много изображения на Straw Hat Pirats като викинги.

Има прилики и от библейски произход в образа на Содом и Гоморат:двата Кралски Бика на Семейството на Франки.Имената им произлизат от Библейските градове ,за които се смята,че са омърсени.В своето представяне Бартолемиу Кума е изобразен държейки нещо подобно на Библия,но това все още не е доказано входа на историята.

ПРИЛИКИ:

Ророноа Зоро (на английски: Roronoa Zoro) показва голяма прилика със маскирания боец с меч,Зоро.Въпреки че не е потвърдено,но все пак остава най-очевадната прилика,която е самото име,което се пише по един и същ начин и се произнася по същия начин.Зоро също носи черна кърпа около ръката си и когато влиза в двубой той я завързва за главата си и тя хвърля сянка около очите му почти както маската на Зоро прикрива очите му,когато той влиза в битка.Все пак трябва да бъде отбелязано,че Ода никога не е коментирал тази прилика.

Сър Крокодил (на английски: Sir Crocodile) от Shichibukai,напомня много на известния капитан Хук от историята за Питър Пан,главно защото лявата му ръка е заменена от кука.Той също така отглежда Бананауани:гигантски крокодил,за който се смята,че отново напомня за Хук,защото той винаги е живял в страх от своя смъртен враг,а именно огромен крокодил.Тези прилики остават не коментирани от създателя.Още един член на Шичибукайте,Геко Мория, притежава сила от плод на дявола,която му позволява да отнема сенки.По този начин той поставя сенките във вид близък до този на сенките в Питър Пан.

Въпреки,че повечето прилики с реални личности и пиратите от One Piece остават под въпрос има два,които са повече от очевидни(Но отново не коментирани от Ода).Първо това е Джанго,който е ясно,че прилича много на Майкъл Джаксън(по вида му и по това,че още в представянето си той изпълнява лунната стъпка).Още прилики с известния певец има в Thriller Bark арката ,където самото име Thriller е песен на певеца.Също така зомбитата са представени да танцуват в имението на Thriller Bark ,въпреки че ритъма не е от оригиналната песен.Брук също така има скеч,в който той се навежда към стената под формата на 45 градусов ъгъл ,а Майкъл Джаксън е известен със своите не спазващи гравитацията 45 градусови накланяния.

Вторият е Тони Тони Чопър (на английски: Tony Tony Chopper),който прилича на Рудолф,еленът със чевен нос ,като и двата героя имат носове в различни от нормалното цветове и затова са прокудени от семействата си.Също така има песен посветена на този герой,наречена "Чопър,еленът със син нос" и е създадена точно за този герой.Песента е изпълнена от японски глас в списания Weekly Shonen Jump през ежегодната фиеста на 2007 и отново през 2008.Рожденния ден на Чопър е Бъдни вечер или вечерта когато Дядо Коледа носи подаръците,а по това време Чопър е изобразен да дърпа шейна.

Нико Робин (на английски: Nico Robin) образува техника наречена "Cien Fleur:Wing" и се издигна до Франки.Този момент е доста близък до един в Trigun,които завърши месец преди излъчването на тази техника в One Piece ,където два от героите,Vash и Knives,излитат в последната глава.Kankichi Ryotsu от Kochira Katsushika-ku Kameari Koen-mae Hashutsujo се появява в параграф 44.Kochikame е изградил невероятна 30-годишна публикация,която води до Ryotsu и се появява в много от историите на Shonen Jump ,включително и One Piece . Това е част от организирания три бут между различните манга създатели от Shonen Jump.Hildon е очевидния и непотвърден трибут към Eyeshield 21 , като иконата на Deimon Devilbats ,на която Hildon прилича когато лети.Също така точно той е зомбито с номер "21" под окото.
Върнете се в началото Go down
 
За One Piece
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Картинки на One Piece
» One Piece vs Naruto
» One Piece Vs Shaman King

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Anime-Mania - Anime Fan Forum :: Anime-Mania :: .::Инфо::. :: One Piece-
Идете на: