Anime-Mania - Anime Fan Forum
Naruto Wikipedia Popup-window
Anime-Mania - Anime Fan Forum
Naruto Wikipedia Popup-window
Anime-Mania - Anime Fan Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
ИндексPortalТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

 

 Naruto Wikipedia

Go down 
АвторСъобщение
*Runaway*
Chazzy's Scream Lover
Chazzy's Scream Lover
*Runaway*


Female Рожден ден : 05.12.1995
Години : 28
От От : Zombieland
Брой мнения : 1235
Дата на регистрация : 28.08.2009
Герой : Саске Учиха
Точки : 29064454

РПГ Информация
Живот:
Naruto Wikipedia Left_bar_bleue1000/1000Naruto Wikipedia Empty_bar_bleue  (1000/1000)
Енергия:
Naruto Wikipedia Left_bar_bleue500/500Naruto Wikipedia Empty_bar_bleue  (500/500)

Naruto Wikipedia Empty
ПисанеЗаглавие: За Naruto   Naruto Wikipedia Icon_minitimeСъб Апр 10, 2010 6:21 pm

„Наруто“ (на японски ナルト) е японска манга на Масаши Кишимото, към която е адаптирано и аниме. Главния герой Наруто Узумаки е шумен, свръхактивен, младеж нинджа, който непрестанно търси одобрение и признание. Неговата мечта е да станеХокаге - водач на своето село.
Мангата за първи път е публикувана от Шуейши през 1999 в 43тото издание на японското списание Шонен Джъмп. До 36 том, мангата е продала над 71 млн. копия само в Япония. ВИЗ Медия издава преведена версия в американския Шонен Джъмп. Наруто става най-добре продаваната поредица на ВИЗ Медия. Към днешна дата на английски са преведени са преведени първите четиринайсет тома.

Дванадесет години преди събитията случващи се в епизодите, лисица-демон с 9 опашки напада селището Коноха (Konoha). Демона наистина бил много силен; дори едно замахване на някоя от опашките можело да придизвика цунамита и да изравни планини. Лисицата сътворила хаос и избила много хора докато водача на Селото скрито в Листата (Коноха) - Четвъртият Хокаге я преборил, жертвайки собствения си живот за да затвори демона в новородено дете, за което в развитието на действието разбираме че е син на Четвъртият Хокаге. Името на това дете било Узумаки Наруто (Uzumaki Naruto).

Но откакто Наруто носи в себе си лисицата-демон, нарчена (9-то опашатата лисица) хората започват да го отбягват и да го наричат чудовище. За да бъде приет от останалите, Наруто решава, че трябва да стане хокаге и така ще спечели уважението на всички. За да привлече вниманието на околните той често върши неща определяни от другите като глупави и необмислени. На изходния изпит в Академията Наруто трябва да демонстрира техника за клониране, но се проваля.

Виждайки, че Наруто е готов на всичко, за да завърши Амакадемията единият от двамата квестори на изпита - Мизуки решава да го използва за кражбата на таен сватък. Мизуки казва на Наруто, че ако успее да открадне пергамента и да научи една техника от него, ще завърши успешно. Наруто открадва пергамента и успява да се скрие и да научи първата техника в пергамента - Джутсу Сенчести Клонинги (en:Shadow Clone Justsu) (jpn:Kage Bushin No Jutsu). Впоследствие Наруто разбира, че е бил използван и се завързва битка между Мизуки от една страна и Наруто и Ирука Умино от друга. В крайна сметка Наруто успява да спаси Ирука, който е негов учител от Академията. В знак на признание Ирука дава на Наруто предпазителя си за чело (само завършил успешно академията нинджа може да получи предпазител). Впоследствие Наруто често казва, че Ирука-сенсей е първият, който го е признал и който му е обърнал внимание.

След като завършва Академията Наруто може да продължи обучението си като Генин. Той е разпределен в екип със Сакура Харуно и Саске Учиха, а негов сенсей става Какаши Хатаке. Наруто е влюбен в Сакура, която пък е влюбена в Саске, което изпълва екипа с много емоции. Саске е завършил Академията първи по успех, а Наруто последен, затова Саске гледа с високомерие и пренебрежение на Наруто.

Екипът започва да се сплотява истински след първата си сериозна мисия. Тогава те се изправят срещу Забуза Момочи - дезертирал нинджа от друго село. След битка на живот и смърт, в която се включва и Хаку, който е предан последовател на Забуза, нинджите на Коноха побеждават. Мисията има голям отзвук в историята. Първо, защото в нея за първи път виждаме демонът в Наруто да взима контрол над него и второ, защото поставя лайт-мотива в историята - смисъла на живот в името на други.

Следващ ключов момент в историята е изпита за Чунин. Нинджите преминават през няколко ранга след като завършат Академията - Генин, Чуунин и накрая Джонин. На изпита за Чуунин участват Генин нинджи от различни страни. По време на изпита става ясно, че Орочимару - дезертирал нинджа от Коноха, преследва Саске. Орочимару е изпратил свои хора, за да тестват Саске по време на изпитанията. В крайна сметка, той е впечатлен от Саске и му поставя т. нар. печат. Той заявява, че „Саске ще дойде при мен, търсейки мощ“.

След края на изпита Саске се сбива с Наруто и си дава сметка, че Наруто е станал много силен. Саске не може да си обясни как Наруто може да го е догонил, след като е бил последен в Академията. Саске е отчаян, той иска да стане силен нинджа, за да може да убие брат си Итачи Учиха, който е убил целия му клан и затова решава да последва Орочимару.

След множество опити да бъде върнат отново в Коноха, Саске накрая достига Орочимару. Наруто се заклева, че ще върне Саске каквото и да му струва, с което поставя една от основните сюжетни нишки на втората част на поредицата - Наруто: Ураганни Хроники.
Върнете се в началото Go down
http://linkin-park-forever.bulgarianforum.net/forum.htm
 
Naruto Wikipedia
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Naruto vs. Sasuke
» Naruto Ending 7
» Naruto Ending 8
» Naruto Opening 1
» Naruto Ending 9

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Anime-Mania - Anime Fan Forum :: Anime-Mania :: .::Инфо::. :: Naruto & Naruto Shippuuden-
Идете на: